Державні аудитори прискіпливо розглядають звернення громадян

Державні аудитори прискіпливо розглядають звернення громадян

7 лет назад 0

У І-ому півріччі 2017 до Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області надійшло 15 звернень громадян, у тому числі колективних — 2. Наприклад, на 4 звернення надано роз’яснення, 3 – вирішено позитивно, 3 звернення направлено за належністю відповідно до статті 7 Закону України «Про звернення громадян», 4 звернення перебувають у стадії розгляду. Найбільша кількість звернень — з питань праці і заробітної плати та соціального захисту.

З метою підвищення ефективності зворотного зв’язку із громадськістю, здійснення державного фінансового контролю, в Управлінні Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області понад 10 років функціонує «телефон довіри», за яким громадяни, підприємства, установи та організації можуть звертатися зі скаргами, запитаннями і пропозиціями.

Загалом за «телефоном довіри» 0552 263628 отримано 7 повідомлень про ймовірні порушення при витрачанні бюджетних коштів. Зокрема, 2 — щодо нарахування і виплати заробітної плати, стипендій, пенсій та інших соціальних виплат. Ще за двома дзвінками громадянам надано роз’яснення норм діючого законодавства, що регулюють діяльність Держаудитслужби.
Відповідно до Графіку особистого прийому керівництво Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області здійснює особистий прийом громадян. Усі звернення розглянуто об`єктивно та своєчасно.

За результатами розгляду звернень прийнято законні рішення і надано обґрунтовані відповіді. Упродовж I півріччя 2017 року випадків щодо надходження повторних звернень громадян, безпідставної відмови в задоволенні законних вимог заявників, проявів упередженості, халатності та формалізму при розгляді звернень не встановлено.

За інформацією прес-служби управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області
Автор: Тимощук Олег, Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА