Державні кадастрові реєстратори зареєстрували на Херсонщині понад 16 тисяч земельних ділянок

Державні інспектори Херсонщини здійснили 306 перевірок дотримання вимог земельного законодавства і виявили 118 порушень

7 лет назад 0

Упродовж ІІ кварталу нинішнього року державні інспектори Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області здійснили 306 перевірок дотримання вимог земельного законодавства. У результаті були виявлені 118 порушень на загальній площі понад 3 тис. гектарів. За виявленими правопорушеннями інспектори видали 85 приписів на їх усунення.

До громадян та посадових осіб, дії яких містять ознаки правопорушень, застосовувалися заходи адміністративного впливу, внаслідок чого складено 66 протоколів. Крім того, за адміністративними справами було винесено 53 постанови про накладення адміністративних стягнень на суму майже 11,5 тис. грн. За 26 постановами порушники земельного законодавства сплатили 5 672 грн.

Відповідно до Методики визначення розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу, державні інспектори нарахували понад 2,8 млн. грн., з яких у добровільному порядку правопорушники сплатили близько 168 тисяч. Три справи із нарахованими збитками на суму більш ніж 754,7 тис. грн. передано на розгляд прокуратури Херсонської області.

За інформацією Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області
Автор: Тимощук Олег, Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА