Для гасіння лісової пожежі задіяно авіацію

Для гасіння лісової пожежі задіяно авіацію

7 лет назад 0

03 липня у Чулаківському лісництві Голопристанського Лісомисливського господарства сталася лісова пожежа. Станом на 19.00 палало близько 20 га лісу. Проте пожежу було відразу виявлено і вжито заходів з її гасіння. На зазначену годину над гасінням пожежі працює 24 одиниці техніки і 83 особи. З них 13 пожежних автомобілі і 3 трактори та 45 осіб працівників від обласного управління лісового та мисливського господарства. Крім того 8 одиниць техніки (пожежних автомобіля) та 38 осіб від Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Херсонській області.

Від ГУ ДСНС області крім наземної техніки було задіяно пожежні літак АН-32 та вертоліт Мі-8. Також іще один вертоліт Мі-8 надано військовою частиною дислокованою у с. Чорнобаївка. Крилата техніка працює над гасінням пожежі з повітря.
Створено оперативний штаб до якого увійшли директор Голопристанського лісомисливського господарства Попович В.М., начальник Головного управління ДСНС України у Херсонській області Чорний С.М. та заступник директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Туренко І.В.

Причина пожежі поки-що не встановлена, але пожежники зі свого досвіду припускають, що з настанням останнім часом спекотної погоди, яка викликає пожежонебезпечний період, в купі з людською недбалістю щодо порушення протипожежних правил могли спричинити зазначене лихо.
Автор: Кудлай Валерій, Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА