Дніпровські депутати переймали досвід у містах «кам’яних вишиванок»

Дніпровські депутати переймали досвід у містах «кам’яних вишиванок»

7 лет назад 0

Виїзний День депутата відбувся в Дніпровській районній у м. Херсоні ради — 20 вересня депутати відвідали міста Каховка та Нова Каховка, зустрілися з керівниками органів місцевого самоврядування, відвідали інфраструктурні об’єкти та промислові підприємства цих  міст.

Розпочався виїзний день депутата з відвідування Новокаховської міської ради та зустрічі з керівництвом міста. Секретар Новокаховської міської ради Олександр Лук’яненко презентував гостям місто, нові проекти та плани на майбутнє, розповів як функціонує система житлово-комунального господарства, надання адміністративних послуг, управління комунальним майном. У гостей була можливість не лише дізнатись про сучасність та майбутнє міста, але ознайомитись з історією. Директор музею історії розповів про будівництво стратегічних об’єктів, розвиток промисловості, соціально значущі об’єкти. Також депутати відвідали один із найуспішніших і сучасних рекреативних закладів — Яхт-клуб «Максим-Марин», побачили унікальні «кам’яні вишиванки» на будинках.

\Нова Каховка вразила депутатів району у місті благоустроїм, чистотою, інфраструктурними об’єктами, а, особливо, злагодженою командою органу місцевого самоврядування. Місто на Дніпрі має багато планів на майбутнє, бере участь у грантових проектах і програмах. За словами секретаря міської ради Олександра Лук’яненка, головний секрет успіхів – це любов до свого міста та відсутність політичних амбіцій  задля  розвитку місцевої громади.

Далі на депутатів чекала екскурсія Каховкою, ознайомлення з роботою та розвитком інфраструктури міста.

Важливою частиною виїзного Дня депутата стало відвідування потужних підприємств, які працюють на території міста. Приємно вразило те, що підприємства є прибутковими та експортують продукцію південного краю до країн Європи та Азії. Помітним досягненням керівництва відвіданих підприємств є кадрова політика: «біла» заробітна плата, яка є однією з найвищих в регіоні, повний соціальний пакет, преміювання та можливість збільшення доходу, дотримання техніки безпеки праці, піклування про робітників. Прикладом успішності такої політики є завод «4В» з виробництва соняшникової олії, на якому депутатам були продемонстровані передові технології та нові надбання у переробній галузі, які впроваджуються на Херсонщині. Після ознайомлення з процесом виробництва депутати були одностайні: тепер купуватимуть лише олію виробництва херсонського флагмана переробки соняшника — «4В». Олія, вироблена на цьому підприємстві, вразила своєю якістю партнерів з Китаю та Японії, тож тепер завод працює на експорт.

Під час відвідання першого і найпотужнішого логістичного центру на Херсонщині дізнались про те, що органічну продукцію овочевництва фермерів Херсонщини купують у багатьох  країнах Європи.

Херсонщина, Каховка та Нова Каховка – вразили гостинністю, благоустроїм, успішним розвитком й до рідного Херсону депутати Дніпровської районної у м. Херсоні ради повертались з бажанням втілення нових проектів та розвитку у своєму районі.