Херсонщина - серед кращих областей за розрахунками теплопостачальних підприємств за спожитий природний газ

Херсонщина — серед кращих областей за розрахунками теплопостачальних підприємств за спожитий природний газ

7 лет назад 0

Про це повідомив на селекторній нараді з регіонами Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Сьогодні під головування Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана пройшла спеціальна селекторна нарада з головами облдержадміністрацій про хід підготовки до опалювального сезону 2017-2018 років.

Відкриваючи нараду Володимир Гройсман зауважив, що Урядом розпочата активна підготовка до осінньо-зимового опалювального періоду 2017-2018 років та затверджено план проведення відповідних робіт на рівні держави та обласних державних адміністрацій.

Під час наради кожен регіон відзвітував про хід підготовки до опалювального сезону.

«Сьогодні ми готові до опалювального сезону на 35-40%. Близько 88% будинків по області оснащені тепловими лічильниками та до початку опалювального сезону заплановано підвищити показник до 90%. Щодо стану розрахунків теплопостачальних підприємств області за спожитий природний газ в опалювальному сезоні 2016-2017 перед НАК «Нафтогаз України», він становить 84%», — повідомив заступник голови Херсонської ОДА Вадим Чабан.

Також він додав, що є невелика заборгованість теплопостачальних підприємств за транспортування газу перед ПАТ «Херсонгаз», але до початку опалювального сезону вона буде погашена.

Щодо проведення розрахунків по пільгах та субсидіях очільник Уряду повідомив, що вже завершується верифікація всіх пільг та субсидій, було акумульовано 15 млрд грн для проведення розрахунків та 21 червня планується ухвалити рішення про внесення змін до державного бюджету України на 2017 рік з метою проведення розрахунків по комунальних пільгах і субсидіях. При цьому він зауважив, що місцева влада повинна забезпечити 100 % розрахунки з постачальниками ресурсів.

Також Володимир Гройсман звернув увагу на проведення заходів з енергоефективності: «Ми пройшли надзвичайно важкий, але результативний шлях зменшення споживання ресурсів, диверсифікації постачання. Зараз нам потрібна модернізація промисловості й житлового фонду. Ресурси в місцевих бюджетах для заходів з енергоефективності є».

За словами Геннадія Зубка, рівень підготовки соціальних об’єктів до нового опалювального сезону відповідає плану та складає понад 30%.

Також він зазначив, що починаючи з 2006 року, розрахунки населення за спожиті ЖКП коливались на рівні 92-97%, сьогодні — це вже 103%. В порівнянні з минулими роками українці платять вчасно та витримують фінансову дисципліну.

За найкращим рівнем розрахунків підприємств за спожитий газ було відзначено Херсонську, Черкаську, Рівненську, Одеську та Дніпропетровську області.

Також він підкреслив, що місцева влада має чітко розуміти свою відповідальність за підготовку до наступного опалювального сезону. Це питання стосується не тільки підготовки будинків та соціальних об’єктів, а й розрахунків щодо заборгованості ТКЕ і роботи місцевих комунальних підприємств з населенням.