Херсонщина не дає воду до окупованого Криму

6 лет назад 0

Після ситуації із заводом Фірташа ПрАТ “Кримський Титан” в окупованому Криму (аварія в Армянську) в соціальних мережах з’явилась інформація про наявність підпільного водопроводу з української території. Навіть були опубліковані дані про скважини, які начебто знаходяться на території Херсонської області в 15 метрах в адміністративного кордону з Автономною Республікою Крим, нині окупованою Російською Федерацією. При цьому посилались на сайт Прокуратури в Автономній Республіці Крим. Цю інформацію було викладено 26 вересня 2018 року.

В групі “Самооборона Херсонщини” адміністратором групи Інною Усачовою 29 вересня 2018 року було викладено інформацію, що спростовує повідомлення Прокуратури в АРК:
“Нещодавно великого суспільного резонансу набула новина про те, що виявлено трубу з водою, котра до 2015р. подавала воду на завод Фірташа на окупованому російськими військовими півострові АР Крим. Вже якийсь час інформаційний простір сколихують новини про наше мирне херсонське прикордоння, тож ми вирішили на власні очі перевірити стан вишок, з яких прокладено було до «Титану» водопроводи ще до 2014р. З початком блокади Криму у 2015р. водопостачання було зупинено за рахунок знищення системи меліорації шляхом відключення даних об’єктів від електропостачання та безпосередньої руйнації водопроводу по місцевості. Варто відзначити, що перед даною новиною увагу до цієї території Херсонської області в Чаплинському районі привернула кислотна екологічна катастрофа, спровокована російською агресією.

Так, на підконтрольній України території, котра патрулюється прикордонниками, кілька таких об’єктів, вони наразі не використовуються за призначенням. Одна з таких насосних станцій Україні непідкронтрольна, а сполучення з нею водопроводом запаяні, або розірвані. Як відомо питання відсутності води з материка, станом на сьогодні гостро ставиться рашистами, котрі замість повернення Криму Україні не покидають намірів поширення військової агресії далі. Вашій увазі як виглядає дана місцевість, котра має КПП «Чаплинка», поля засолені природними озерами та постійний ризик військової агресії, екологічної катастрофи. До речі, незважаючи на ризики місцевість виглядає більш обжитою людьми та військовослужбовцями, ніж в 2014р., щоправда досить безлюдною. Нагадаємо, що на прикордонні діє посилений режим безпеки і вишки, котрі вашій увазі, теж знаходяться під наглядом прикордонників.
Обійшовши місцевість, серед колишніх насосних вишок ми побачили трубу, котра стала предметом новини. Дана труба напряму виходить до руїн вишки, що видно не озброєним оком. Кому й навіщо поширювати фейкову інформацію не важко здогадатись. Усі розмови про «Титан» однаково ведуть до розмов про воду. Котру, за бажанням ворожої пропаганди у різний спосіб дуже хочуть окремі громадяни, аби Україна постачала в окупований РФ Крим.

Зберігайте спокій та не піддавайтесь інформації масовій, але не перевіреній. Про важливе з прикордоння будемо повідомляти.

П.С.: Дякуємо захисникам, котрі на нашому прикордонному нулі з окупованим РФ Кримом охороняють мир та спокій!”

Таким чином, ми можемо спостерігати за проявами гібридної війни, яка продовжується як на території АРК, так і на території Херсонської області.