Херсонські експерти землевпорядної служби опрацювали більш ніж 3,3 тисячі примірників проектів землеустрою, розроблених в інших областях України

Херсонські експерти землевпорядної служби опрацювали більш ніж 3,3 тисячі примірників проектів землеустрою, розроблених в інших областях України

7 лет назад 0

З жовтня минулого року, відколи запрацював пілотний проект з екстериторіального погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, на розгляд експертів Херсонщини надійшло 3543 електронних примірників землевпорядної документації, розроблених в різних областях України.

На сьогоднішній день 14 кваліфікованих херсонських фахівців здійснили експертизу 3337 проектів, що становить 94% від їх загальної кількості. Позитивно вони оцінили зміст 2081 проекту землеустрою. Негативний висновок через велику кількість зауважень до розробників отримали інші 1256 проектів. Експертиза решти 206 проектів триває.

Натомість з Херсонщини на погодження експертам з інших областей були направлені 2767 проектів землеустрою. Вже близько половини з них отримали позитивний висновок.

Як показала практика, на розгляд кожного експерта щодня надходить від 4 до 12 документацій, кожна з яких може містити в собі від 30 до 300 сторінок.


Довідка

Постановою Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 року № 580 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру» затверджено тимчасовий порядок взаємодії між територіальними органами державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру на період реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру під час погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

За інформацією Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області