Херсонська поліція розслідує діяльність Департаменту ЖКГ

4 года назад 0

Херсонські поліцейські розслідують факти можливого привласнення бюджетних коштів при виконанні робіт, які замовляв Департамент житлово-комунального господарства Херсонської міської ради. Справу розглядає міський суд. Про це повідомляють “Херсонські факти”.

В ході досудового розслідування правооохоронцям стало відомо, що в період з квітня по липень 2019 року Департамент ЖКГ уклав договори на виконання капітального ремонту плиткового покриття в сквері ім. О.С. Пушкіна і скверу “Медиків” на загальну суму близько 2 млн гривень. Виконавцями робіт виступали ТОВ “Техноклінінг” і ТОВ “Кив Груп” відповідно.

Правоохоронці також з’ясували, що зазначені підприємства, можливо, вносили недостовірні відомості в акти виконаних робіт, значно завищуючи вартість придбаних матеріалів сумнівного походження, обсяги виконаних робіт, послуг. Надалі, ймовірно, ці фірми перевели в готівку частину отриманих від департаменту бюджетних коштів через підприємства з ознаками фіктивності, а також, можливо, звернули ці гроші в свою користь і на користь посадових осіб Департаменту ЖКГ.

Крім того, за наявними у правоохоронців даними, середня вартість капітального ремонту квадратного метра плиткового покриття в Херсоні становить близько 500 гривень. Однак, посадові особи Департаменту ЖКГ перерахували на рахунки зазначених комерційних структур кошти з розрахунку близько 2000 гривень за 1 кв.м., що призвело до завдання збитків місцевому бюджету на суму близько 500 тис.гривень.

4 грудня 2019 року було відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.191 КК України – привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені у великих розмірах.

19 березня 2020 року Херсонський міський суд дозволив поліцейським доступ до документів по зазначених робіт, які знаходяться у володінні Департаменту ЖКГ та фірм-підрядників.

Керує Департаментом ЖКГ Войтенко Олексій Валерійович. Відповідно до декларації Войтенко за 2019 рік, сам Войтенко заробив 270 105 гривень, його дружина, що працює в лікарні Комунальне некомерційне підприємство “Херсонська міська клінічна лікарня ім: Є.Є.Карабелеша” 56 922 гривні, грошових заощаджень не мають, виховують доньку. У власності Войтенка перебуває автомобіль 2006 року випуску “Мерседес-Бенц” С200 вартістю 149 000 гривень, разом з дружиною вони мають кілька земельних ділянок, квартиру та будинок.