Журналістка переплутала Гордєєвих

4 года назад 0

Журналіст видання “Newscity.in.ua” Якубовська Олександра, керівник інформаційної агенції “Залізний компромат”, переплутала тезок екс-голови Херсонської ОДА Гордеєва Андрія Анатолійовича, мешканця Херсону 1983 року народження, та обвинуваченого Гордеєва Андрія Анатолійовича, мешканця Павлограду Дніпропетровської області, 1986 року народження, обвинуваченого у водінні в стані наркотичного сп’яніння. Журналіст, яка має посвідчення Незалежної медіа-профспілки, не перевірила факти і опублікувала матеріал, в якому звинуватила екс-голову ОДА Гордєєва у злочині, який той не скоював.

Дійсно, аналітична система YouControl при роботі модуля “Фізичні особи” при неповному заповненні даних (без дати народження та без коду РНОКПП) видає всі співпадіння в судовому реєстрі.
Фейкове повідомлення отримало друге життя після повідомлення сайту Hersonweek.net про те, що Гордєєва звільнять з посади керівника обласної організації Федерації футболу України.

Із запереченням виступила екс-прес-секретар Гордєєва Гуськова Елеонора. Про це вона повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Власником сайту Newscity.in.ua є журналіст НМПУ Риженко Костянтин Олександрович.
Нещодавно Риженко заключив договір на висвітлення діяльності КП “Херсонелектротранс” депутата Херсонської міської ради (Опозиційний блок) Устинова Єгора Олександровича за 120 тисяч гривень.