Керівник Служби щастя отримуватиме 380 доларів на місяць?

4 года назад 0

Вчергове Херсонська обласна державна адміністрація в особі її очільника Гусєва Юрія Веніаміновича розмістила оголошення про вакансію керівника “Служби щастя та покращення якості життя”. Всі минулі рази не вдавалось дізнатись, скільки має отримувати грошей та особа, що зголоситься. І ось, нарешті, маємо чітку цифру – 380 доларів. Це видно з оголошення, яке розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook Юрій Гусєв.

Чи буде достатньо цих коштів для того, аби керівник чи керівниця “Служби щастя та покращення якості життя” самі були щасливі? За даними Міністерства фінансів України середня заробітна платня в Україні в Херсонській області склала 8352 гривні за вересень. Це близько 334 доларів (курс 24.6).

“Закон передбачає обов’язковість здійснення платежів на території України в національній валюті. Однак він не містить заборони використовувати в розрахунках розміру грошових зобов’язань іноземну валюту або інші розрахункові величини. Тому сторони трудового договору (як у первісній редакції, так і з урахуванням додаткової угоди) можуть визначити розмір заробітної плати працівника у гривні із зазначенням еквівалента суми в іноземній валюті. Це не суперечить статтям 192, 533 Цивільного кодексу України (ЦК),” – пише сайт “Головбух”.