Легалізація найманої праці та доходів громадян - у полі зору фіскальної служби Херсонщини

Легалізація найманої праці та доходів громадян — у полі зору фіскальної служби Херсонщини

7 лет назад 0

Питання неоформлених трудових відносин та заробітної плати в «конвертах», на жаль, не втрачає актуальності. У фіскальній службі Херсонщини вважають, що одним із найбільш ефективних засобів попередження порушень трудового законодавства є проведення роз’яснювальної роботи як з працедавцями, так і з найманими працівниками. Тому фахівці управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області активно співпрацюють із Херсонським міським центром зайнятості.

На днях проведено черговий спільний семінар — навчання з тимчасово безробітними херсонцями, які шукають роботу та знаходяться на обліку в міському центрі зайнятості. Під час проведення таких заходів розглядаються питання офіційного працевлаштування, оподаткування доходів із заробітної плати. Крім того, фахівці фіскального відомства звертають увагу на відповідальність роботодавців за використання неоформленої найманої праці, на переваги соціального та пенсійного забезпечення офіційно працевлаштованих громадян.

Такі діалоги допомагають зрозуміти херсонцям — шукачам роботи всі проблеми, які можуть виникнути через неофіційну працю (ризик втратити соціальні гарантії, гідне пенсійне та соціальне забезпечення), та дійти згоди щодо необхідності оформлення трудових відносин та відстоювання власних інтересів перед роботодавцями.

За інформацією прес-служби Головного управління ДФС у Херсонській області