Миколаєнку та Козакову хочуть оголосити недовіру

4 года назад 0

Херсонському міському голові Миколаєнку Володимиру Васильовичу та його першому заступнику Козакову Ігорю Володимировичу хочуть оголосити недовіру під час чергової сесії Херсонської міської ради. Про це стало відомо на засіданні робочої групи з підготовки засідання сесії. Миколаєнко не вніс запропоновані питання в порядок денний сесії, знявши їх. Про це повідомляє “Мій Херсон” з посиланням на депутата Херсонської міської ради (УКРОП) Богданова Віталія Володимировича. Обидва проекти рішень подали депутати Херсонської міської ради від “Блоку Петра Порошенка “Солідарність” Романюк Олег Ярославович та Линецький Михайло Валерійович, який анонсував це ще у вересні 2019 року.  Варто додати, що останній є чинним радником Миколаєнка та виконує обов’язки заступника міського голови. Обидва питання, які сьогодні, за словами депутата Херсонської міської ради (УКРОП) Богданова Віталія Володимировича, були зняті з порядку денного, вже розглядали на минулому засіданні сесії Херсонської міської ради, що відбулося 27 вересня 2019 року. Тоді проекти рішення вносили на розгляд «з голосу». Однак депутатський корпус провалив голосування за включення їх до порядку денного.
В разі недовіри Херсонському міському голові його обов’язки виконуватиме секретар Херсонської міської ради (БПП) Урсуленко Олена Петрівна. При цьому не виключений варіант зміщення Урсуленко на користь, наприклад, депутата Херсонської міської ради (“Наш край”) Сальдо Володимира Васильовича, екс-народного депутата та Херсонського міського голови (2002-2012).
В соціальних мережах вже розповсюджуються заклики до небайдужих херсонців взяти участь у сесії Херсонської міської ради.