Мужність єднає покоління

«Мужність єднає покоління»

7 лет назад 0

Таке гасло об’єднало заходи в рамках громадського форуму «Армійський контракт», які було організовано Херсонським обласним військовим комісаріатом, ОТУ «Південь» та підтримано Херсонською ОДА.

Сьогодні, 21 червня, майданчик біля Палацу молоді та студентів зібрав чимало бажаючих молодих людей, які прийшли оглянути виставку із зразками бойової техніки та озброєння, організовану Херсонським обласним військовим комісаріатом.

Це вже не перший захід на Херсонщині, присвячений популяризації проходження військової служби за контрактом в Збройних Силах України.

На ньому усіх бажаючих інформували про існуючі в частинах вакансії та надавали інформаційні матеріали щодо контрактної служби.

Вадим Чабан, заступник голови Херсонської ОДА побажав учасникам форуму зробити свій вибір та визначитися із професією.

Він також додав, що «ярмарка вакансій» із показом військової техніки, роз’ясненнями щодо проходження служби, яку сьогодні надають ЗСУ, є важливою та необхідною для потенційних військовослужбовців: «Українська армія докорінно змінилася за останні роки та складається з високопрофесійних воїнів, які захищають Батьківщину, та нової більш досконалої техніки. Тому відвідавши форум кожен може не тільки впевнитися в розвитку та укріпленні нашої армії, а й використати шанс, який надає сьогодні держава».

Мешканець Херсонщини Олександр, який завітав на форум, розповів що проходив службу 30 років тому у протитанкових військах, але пам’ятає як його вразила служба. Він зазначив: «Дуже приємно бачити наявність такої потужної військової техніки в Збройних Силах України та спостерігати, як розвивається та процвітає наша армія».

Крім того, перед мешканцями області виступили представники військових частин, які розповіли про традиції та бойовий шлях своїх військових частин та про міцну солдатську дружбу.

Подякувала воїнам, які знаходяться на передовій і захищають нас, тих хто живе в тилу, керівник Центру допомоги учасникам АТО при ОДА Наталя Возаловська. «Держава повністю забезпечує своїх захисників усім необхідним та надає великі соціальні пільги. У військових частинах панує дисципліна та порядок», — запевнила вона.

Близько 500 чоловік присутніх на заході, із зацікавленням роздивлялися зразки військової техніки та розпитували військовослужбовців про

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко збільшив з квітня додаткову грошову винагороду бійцям за виконання завдань в зоні проведення Антитерористичної операції. Таким чином їх грошове забезпечення збільшилося вдвічі.