На Херсонщині набирає обертів розвиток альтернативної енергетики

На Херсонщині набирає обертів розвиток альтернативної енергетики

7 лет назад 0

Завдяки інвестиційному форуму «Таврійські горизонти», який щорічно проходить на Херсонщині, представники ТОВ «Ренджи Бершадь» ознайомились с потенціалом області та знайшли підтримку у місцевої влади.

Так, сьогодні відбулось відкриття сонячної електростанції «Білозерка», яка стала втіленням інвестиційного проекту у життя та позитивним показником інвестиційного клімату в області.

На сьогодні ФЕС “Білозерка” є третьою станцією, побудованою компанією в області з початку року.

Вже найближчим часом компанія планує ввести в експлуатацію ще два об’єкти альтернативної енергетики у Великолепетиському районі області. Загалом 3 об’єкти компанії-інвестора дасть змогу завести близько 21 млн дол. інвестицій на Херсонщину.

Однією з умов для інвесторів, що планують будувати бізнес в Херсонській області є реєстрація інвестиційного об’єкту в нашому регіоні, зауважив заступник голови Херсонської ОДА Євген Рищук під час заходу з відкриття електростанції: «Це робиться задля забезпечення надходження податків до Херсонщини», — підкреслив він та додав що на території області наразі близько 10 компаній працює у сфері альтернативної енергетики.

Також восени розпочнеться реалізація проекту ще одного інвестора з будівництва найбільшої електростанції в Олешківському районі на площі 65 га, потужність якої 35 МВт.