Нікітенкову не сподобалась зачіска Тарасова

6 лет назад 0

Громадські слухання з питань тарифу на пасажирські перевезення в Херсоні завжди відбуваються голосно, але на цей раз в залі дійшло до принижень людської гідності. Цікаво, що таке собі дозволив не хто-небудь з натовпу, а чиновник. Багаторічний чиновник, сивовусий В’ячеслав Нікітенков, який працює заступником начальника управління доріг, транспорту та зв’язку Херсонської міської ради, публічно обізвав активіста. Чиновнику не сподобалася зачіска Олександра Тарасова, який волосся збирає в хвіст на потилиці. Про це повідомляє Марина Савченко з газети “Новий день”, що була присутня на слуханнях.

– Я звертаюся до молодої людини з жіночої зачіскою, Вам дали виступити, якщо Ви хочете виступу ще раз, Вам дадуть ще раз, – таке В’ячеслав Нікітенко сказав в залі, де знаходилися не менше 200 чоловік. Присутні при цьому представники перевізників загиготіли та зааплодували.

На висловлювання чиновника активіст відреагував миттєво, спробувавши дістатися до мікрофона, але відповісти на образу йому не дали поліцейські. Люди в формі хвацько заламали ображеному руки і вивели його із залу. Пізніше Олександр Тарасов повернувся на громадські слухання і зажадав вибачень від чиновника.

– Це відверте хамство. У нас демократична країна, і я буду ходити з тієї зачіскою, яка мені подобається, а якщо когось щось не влаштовує, це його проблеми, – сказав Олександр Тарасов.

Але вибачень активіст так і не дочекався. «Право Олександра розцінювати мої слова як образу, і він має повне право звернутися до суду», – зазначив Нікітенко.

Тепер ображений активіст планує звернутися до суду. Судитися і на чиновника – за образу, і на поліцейських, які, на його думку, перевищили свої повноваження.

В 2014 році на громадських слуханнях з питань тарифу на перевезення тодішній керівник Управління транспорту та зв’язку пан Юрій Христич обізвав активіста Юрія Пекеліса. Той подав до суду і відсудив 1 гривню компенсації за моральну шкоду. Також суд зобов’язав чиновника Христиче вибачитись перед Пекелісом, зібравши у великій залі виконавчого комітету таку ж кількість людей, що була на слуханнях. Невдовзі Христич звільнився з посади, так і не вибачившись перед Пекелісом і не сплативши 1 гривню.