Обласна рада працюватиме дистанційно

5 лет назад 0

Депутати Херсонської обласної ради у вівторок 4 грудня 2018 року на сесії внесли зміни до Регламенту обласної ради – відтепер у зв’язку з оголошенням у регіоні воєнного стану депутати можуть брати участь в роботі сесії дистанційно і голосувати на відстані, повідомляє “Рідна Херсонщина” з посиланням на Укрінформ.

«Зміни до Регламенту – це йдеться про те, що на час воєнного стану, якщо терміново потрібно перерахування якихось коштів, або терміново потрібно вирішувати якісь питання в області, то обласна рада має можливість зібратися терміново протягом години, трьох годин, доби. Але якщо депутат не може бути присутнім (на сесії – ред.) особисто, він може бути присутній засобами електронного зв’язку – скайпом, WhatsApp. І це ми зараз затвердили протокольно. І під протокол дати: він (депутат – ред.) підтримує це питання чи ні», – розповів журналістам після закінчення сесії голова обласної ради Владислав Мангер.

Він наголосив, що такі зміни до Регламенту Херсонської обласної ради необхідні для того, щоб це було оперативно, для підтримки питань обороноздатності у регіоні.

Нагадаємо, в області працювала тимчасова слідча комісія у справі Гандзюк. Депутат Херсонської обласної ради Ставицький, у якого вдома були проведені обшуки, знаходиться в зоні ООС (АТО). Підозрюваний в організації нападу на Гандзюк, в результаті якого та загинула, Олексій Левін (Москаленко) виявився помічником-консультантом депутата Херсонської обласної ради Ставицького.