Повага до податків починається зі студентської лави

Повага до податків починається зі студентської лави

7 лет назад 0

Про це йшла мова під час робочої зустрічі начальника Головного управління ДФС у Херсонській області Ігоря Клима та ректора Херсонської державної морської академії Володимира Ходаковського, яка була проведена на базі навчального закладу.

І це не випадково, адже саме серед студентської молоді треба виховувати податкову культуру, вчити повазі до податків та навичкам економічної теорії, які згодом зможуть реалізувати знання в різних галузях економіки та приватного бізнесу. Саме майбутні моряки мають знати про соціальну та правову захищеність найманих працівників під час офіційного працевлаштування, чітко орієнтуватися в питаннях виплати заробітної плати «в конвертах» та нижче мінімально визначеної на законодавчому рівні. На майбутнє такі знання допоможуть студентам забезпечити собі право на соціальний захист та гідне пенсійне забезпечення.

Також керівників обох відомств об’єднала одна спільна думка – кампанію декларування іноземних доходів громадян треба починати не тільки з січня нового року, а вже зараз. Кожен майбутній мореплавець, який цьогоріч отримав доходи за кордоном – має свідомо декларувати їх в Україні. Важливо головне – це гарантує соціальне благополуччя всім херсонцям, а сплачені податки надійдуть до місцевих бюджетів, які фінансують програми розвитку соціальної інфраструктури нашої області.