Прикордонники нагадують про правила прикордонного режиму та порядок плавання у внутрішніх водах України

Прикордонники нагадують про правила прикордонного режиму та порядок плавання у внутрішніх водах України

7 лет назад 0

У зв’язку із початком туристичного сезону та настанням сприятливих погодних умов для виходу маломірних плавзасобів у водойми прикордоння, нагадуємо громадянам про порядок обліку та тримання маломірних суден у пунктах базування, а також їх випуск і пересування у територіальному морі й внутрішніх водах України, що визначено Постановою КМУ від 27 липня 1998 р. N 1147 «Про прикордонний режим» та наказом МВС України від 07.09.2015 № 1075.

Рішення про створення пунктів базування приймається відповідним органом місцевого самоврядування. В подальшому, таке рішення погоджується із підрозділами Держприкордонслужби.

Номери об’єктам базування також надаються відповідно до рішення органу місцевого самоврядування, про що інформується підрозділ Держприкордонслужби, на ділянці якого вони облаштовані.

Підрозділи Держприкордонслужби здійснюють контроль за додержанням адміністрацією пунктів базування та власниками маломірних плавзасобів, в тому числі і засобів розваг, прикордонного режиму у межах контрольованих прикордонних районів.

Нагадуємо, усі маломірні судна, з моменту прибуття у контрольований прикордонний район, протягом 24 годин повинні бути поставлені на облік в адміністрації пункту базування, про що власник пункту не пізніше однієї години зобов’язаний повідомити підрозділ Держприкордонслужби та направити протягом 24 години письмове повідомлення про взяття на облік такого судна. Забороняється тримання маломірних суден, інших плавзасобів поза об’єктами базування.

Вихід як у двомильну смугу, так і за її межі повинен відбуватись лише після завчасного інформування підрозділів Держприкордонслужби, у зоні відповідальності яких вони перебувають. Термін сповіщення – не пізніше ніж за годину до виходу. Виняток становлять лише засоби розваг. Заборонено виходи в темний час доби, якщо плавзасіб не отримав дозволу та не має спеціального обладнання.

Обов`язкове інформування підрозділу Держприкордонслужби протягом 24-ох годин запроваджено і при постановці на облік, зміні приписки та постійного місця для стоянки або зберігання маломірних суден.

За інформацією прес-служби Державної прикордонної служби України