Самовільне використання земель у Білозерському районі завдало державі шкоди на суму понад 241 тисячу гривень

Самовільне використання земель у Білозерському районі завдало державі шкоди на суму понад 241 тисячу гривень

7 лет назад 0

Державні інспектори Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області здійснили перевірку дотримання норм земельного законодавства під час використання земель сільськогосподарського призначення державної власності у Білозерському районі та виявили факт самовільного зайняття землі.

Зокрема, було встановлено, що земельна ділянка сільськогосподарського призначення державної форми власності площею понад 145 га, розташована території Радянської сільської ради Білозерського району, використовується для вирощування соняшника без жодних правовстановлюючих документів.

За результатами складено відповідний акт перевірки дотримання вимог земельного законодавства та акт обстеження земельної ділянки, видано припис, складено протокол про адміністративне правопорушення. Шкода, заподіяна внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, склала понад 241 тисячу гривень.

У виявленому правопорушенні є ознаки складу злочину, відповідальність за який передбачено статтею 197-1 Кримінального кодексу України. Матеріали перевірки за вказаним фактом підготовлено для передачі до прокуратури Херсонської області для прийняття рішення в порядку статті 214 Кримінального процесуального кодексу України та вирішення питання щодо накладення арешту на речові докази – земельну ділянку та посіви сільськогосподарської культури.

За інформацією Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області