Свідкам у справі Гандзюк нададуть охорону?

5 лет назад 0

Активістам, які свідчили перед Тимчасовою слідчою комісією парламенту у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк, погрожують.
Про це повідомив голова ТСК, народний депутат Борислав Береза, пише “Громадське”.
Береза наголосив, що активістам, які свідчили перед ТСК, у зв’язку з погрозами нададуть державну охорону.
Відомо, що ТСК взяло свідчення завідувач сектору по роботі із засобами масової інформації відділу громадських зв’язків Херсонської міської ради Зеленої Інни Володимирівни (на фото зліва направо – Катерина Нікітєнко (дружина приятеля Гандзюк, приватного підприємця Сергія Нікітєнка), Наталя Гончарова (колега Зеленої), Євген Матковський (депутат ХМР, керівник КП “Бюро естетики”, Інна Зелена). Ще під час слухань у відкритому режимі Зелена повідомила, що побоюється за власне життя.
Також подібна заява лунала від Херсонського міського голови Миколаєнка Володимира Васильовича, але інформації, що йому буде забезпечена охорона, поки що не надходило.
Також можливо, що державну охорону отримає депутат Дніпровської районної в місті Херсоні ради (Опозиційний блок) Власов (Сичов) Олександр Вадимович, який активно свідчив і має зв’язки як з одним з організаторів вбивства, Торбіним, так і з сім’єю і друзями Гандзюк. Власов проходить як підозрюваний чи обвинувачуваний в низці кримінальних справ різних років, зокрема – за розбій в приміщенні “Самооборони Херсонської області”, який він вчинив разом зі своїм помічником-консультантом, цивільною дружиною Лілією Якубсон. Якубсон перебуває під слідством за побиття журналіста Євгенії Вірлич.
Генеральний прокурор Юрій Луценко назвав ще одну особу, що має відношення до вбивства Гандзюк.
Нещодавно суд надав охорону журналісту, по півгодини до і після засідання.