Суріна відмовилась від мандату

4 года назад 0

Депутатка міськради від «Самопомочі» Лілія Суріна (Дроздік) вирішила відмовитись від свого мандату. Про це повідомляє Олег Батурін, журналіст газети “Новий день”:

“Заяву про дострокове складання повноважень депутата Каховської міськради на розгляд колег подала донька одного з найбагатших та найвпливовіших депутатів Херсонської облради від «Опозиційного блоку» Сергія Дроздіка Лілія Суріна. Його задовольнили на сесії міської ради 7 листопада.

Крім депутатського мандата Лілія Суріна таким чином відмовилась і від посади секретаря міськради, на яку була обрана на початку 2016 року. Проте з кінця 2017 року вона перебуває в декретній відпустці, під час якої їй зараховувався стаж держслужбовця до складання повноважень депутата міськради.

З перших днів своєї недовгої політичної кар’єри Лілія Суріна прославилась хамськими висловлюваннями в соцмережах, байдужістю до виконання своїх обов’язків та передвиборчих обіцянок. Сама вона стверджувала, що батько, Сергій Дроздік, не мав ніякого відношення до її політичної кар’єри у місті. Знаменитою стала її фраза про те, що в цьому їй допоміг збір сміття. «Я просто не знала, чим корисним себе зайняти в Каховці після закінчення навчання і пішла собі прибирати парк», — заявляла Лілія Суріна.

Безславною була й її діяльність на посаді секретаря міськради. У грудні 2016 року Херсонська обласна організація Комітету виборців України визнала її дії такими, що суперечили передвиборчій програмі. Зокрема, через її поведінку кілька разів зривався розгляд питання запровадження для місцевих замовників системи електронних закупівель «Прозорро» на допорогові закупівлі. Хоча прийняття даного питання передбачалось загальнопартійною програмою партії «Самопоміч», від якої вона отримала мандат депутатки міськради.

Нагадаємо, що в жовтні 2019 року достроково скласти повноваження депутата Каховської міськради вирішив місцевий бізнесмен Руслан Романенко з «Батьківщини».”