У Храмі Святої Трійці відбулися урочистості з нагоди свята

У Храмі Святої Трійці відбулися урочистості з нагоди свята

7 лет назад 0

Сьогодні, 5 червня, одне з найбільших і найшанованіших християнських свят — Свято Трійці. Воно вбирає в себе велику кількість традицій святкування як дохристиянських, так і християнських. Цього дня християне вбирають оселі в зелень, освячуючи в церкві букети з м’яти, любистку, лепехи, чебрецю та багатьох інших запашних трав.

У Храмі Святої Тройці Архієпископ Херсонський і Таврійській Даміан (Замараєв) разом із святими отцями УПЦ КП провів одну з найбільших урочистих та величних служб цього року.

Разом із прихожанами у Божественій Літургії взяли участь керівництво області та міста.

«Свято Трійці знаменує оновлення світу, розквіт життєвих сил. У цей день із запашною зеленню в наші домівки входять злагода та благословення, світла віра і надія на краще. Людські серця наповнюються добром, щирістю і всепрощенням. Свято спонукає замислитися над тим, аби наш народ здобув єдність і мир, прийдешні покоління були щасливими, а рідна Україна – процвітаючою! Нехай всемилостивий Господь допомагає вам у здійсненні добрих задумів та боронити кожного від життєвих негараздів!»,- привітав всіх прихожан з благословенним святом – Днем Святої Трійці заступник голови Херсонської ОДА Олександр Адамчик.

Після Божественої Літургії біля Храму святої Трійці відбулася казацька трапеза та святковий концерт.