Унікальні місцевості Херсонщини стають ближче! Відкрито туристичний маршрут до Кінбурнської коси

Унікальні місцевості Херсонщини стають ближче! Відкрито туристичний маршрут до Кінбурнської коси

7 лет назад 0

13 червня на Херсонщині стартував туристичний водний маршрут ракетою «Нібулон-Експрес» з Херсона до Кінбурнської коси. Це стало можливим за підтримки голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва, голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олексія Савченка та завдяки соціальній ініціативі компанії «Нібулон», генеральним директором якої є Герой України Олексій Вадатурський.

«Ми поставили за мету відродити річкові перевезення і досягли її спільно з компанією «Нібулон». Це і є реальний результат ефективної співпраці влади і бізнесу. Переконаний, що завдяки такому комфортному сполученню нам вдасться залучити на відпочинок до Херсонщини ще більше туристів, ніж минулого року. А це не менше 3,5 млн відпочивальників. Тому я щиро запрошую всіх на відпочинок до гостинної Херсонщини, до наших Мальдів! Набирайтеся нашого південного сонця, смакуйте екологічно чисті овочі та фрукти. Ми чекаємо на вас!», — зазначив Андрій Гордєєв.

Кінбурнська коса унікальна своєю красою. Степову смугу, завдовжки 2,5 км, омиває прісний Дніпро-Бузький лиман з однієї сторони та солона Ягорлицька затока- з іншої. Незважаючи на унікальність місцевості, Кінбурнська коса залишалася місцем небагатолюдним та віддаленим від цивілізації. Адже, дістатися до її красот можливо лише катером.

Тому, впровадивши новий водний маршрут, компанія «Нібулон» разом з керівництвом Херсонської та Миколаївської областей відкрила для туристів та місцевих мешканців ідеальне місце, щоб відпочити біля моря, зайнятися дайвінгом, кайтсерфінгом та віндсерфінгом.

Для відпочивальників на Кінбурнській косі діє 4 екскурсії :

— відвідування окремих локацій Національного природного парку «Білобережжя Святослава», в тому числі пам’ятник Суворову, алтар Ахіла, пам’ятний знак, присвячений морській битві 1788 року Російської імперії та турецьких військ, шпиль Кінбурнської стрілки;

— розповідь про історію парку, Дніпро-Бузький лиман, Ягорлицьку затоку, Чорноморський біосферний заповідник;

— Bird watching — спостереження за птахами у природі;

— панорамний огляд м. Очакова.

Олексій Вадатурський подякував Андрію Гордєєву за підтримку у реалізації відродження річкових перевезень та додав: «Сьогодні дві області об’єдналися навколо однієї мети – відкриття для туристів дивовижної та живописної краси Південного регіону. До організації належного рівня причальної інфраструктури на Кінбурнській косі фахівці компанії поставилися з особливою відповідальністю. Зокрема, встановили спеціальний плавучий причал для швартування пасажирських суден на «підводних крилах», котрий не дозволить порушувати екосистему та зберегти біорізноманіття Національного природного парку «Білобережжя Святослава».

До 23 червня з Херсона до Кінбурнської коси ракета курсуватиме у тестовому режимі. За цей час буде сформована вартість квитка та зручний для відпочивальників графік.