В Херсонській ОДА запрацював поліграф

4 года назад 0

В одному з кабінетів Херсонської обласної державної адміністрації тимчасово розмістили обладнання для проведення перевірок кандидатів на посади, так званий поліграф. Це вже викликало деякий неспокій серед чиновників. Перевірку мають пройти, зокрема, кандидати на посаду голови “Офісу євроінтеграції”, який зараз тимчасово очолює Сергєєв Кирило Олександрович.
Поліграф — різновид психофізіологічної апаратури та комплексна багатоканальна апаратна методика реєстрації змін психофізіологічних реакцій людини у відповідь на пред’явлення за спеціальною схемою певних психологічних стимулів. Аналіз інформації, отриманої від людини в процесі опитування за допомогою поліграфа, як стверджується, дає змогу одержувати необхідну орієнтувальну інформацію та виявляти ту, яку людина приховує. Велика частина науковців вважає поліграф псевдонаукою.
Колишній заступник голови Херсонської ОДА Рищук Євген Миколайович проходив поліграф у “справі Гандзюк”, за власної ініціативи. Так само, за власної ініціативи, у “справі Гандзюк” проходили поліграф екс-голова Херсонської ОДА Гордєєв та голова Херсонської обласної ради Мангер.