Відбулись перші збори Громадської ради при ХОДА

6 лет назад 0

19 вересня 2018 року пройшли перші збори Громадської ради при Херсонській обласній державній адміністрації нового скликання.

На порядку денному основним питанням було обрання голови Громадської ради. Претендували три особи: Ірина Зоря, Валерій Гурківський та Владислав Гладкий. Впевнену перемогу здобула Ірина Зоря, яка відтепер очолює дорадчий орган при ХОДА. На рахунку Ірини Зорі чимало заслуг в галузі громадської діяльності, зокрема екологічні проекти (збереження чистоти довкілля) та проекти зі створення та підтримки ОСББ. Також Ірина чимало уваги приділяє громадським експертизам витрат коштів місцевих бюджетів, є успішним херсонським підприємцем-аудитором.

Також обрали заступника голови. За рішенням більшості членів ХОДА це одна особа, а не кілька, як дозволяє регламент. Претендували двоє осіб: Анатолій Скороход та Людмила Абсава. Більшістю голосів було обрано Людмилу Абсаву – відомого громадського діяча, викладача, кандидата економічних наук, проектного менеджера, завдяки якій в Херсоні впроваджено кілька громадських ініціатив. Зокрема саме Людмила Абсава є одним із тих громадських діячів, які проводили просвітницьку кампанію щодо громадського бюджету (бюджету участі).

Також було обрано секретаріат Громадської ради при ХОДА, до складу якого увійшли Владислав Гладкий, Євгенія Вірлич та Олексій Дмитрієв. На секретаріат покладено функції висвітлення роботи Громадської ради, підтримку зв’язку між членами ради, ведення документів ради.

Орієнтовна дата наступного засідання – 26 вересня. Це лише попередня інформація, яка буде узгоджуватись. Саме на цю дату призначено формування комітетів, повідомляє “Херсонський вісник”. Фоторепортаж – на сторінці Громадської ради при Херсонській ОДА у соціальній мережі Facebook.