Відбувся ІІ етап конкурсних пропозицій проектів від інститутів громадянського суспільства

5 лет назад 0

06 листопада 2018 року під головуванням директора Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Дмитра Бутрія відбулося третє засідання конкурсної комісії з визначенням програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2018 році. Про це повідомляє сайт Херсонської ОДА.

На заході здійснювався відкритий захист конкурсних пропозицій, допущених до другого етапу конкурсу керівниками та уповноваженими представниками відповідних громадських організацій, а також оцінювання та складання рейтингу конкурсних пропозицій.

Розпочинаючи конкурс Дмитро Бутрій акцентував увагу присутніх, на тому, що він проводиться вперше і дає можливість інститутам громадянського суспільства, які здійснюють свою діяльність в інтересах громади області отримати фінансову підтримку з обласного бюджету.

«Це відбулося завдяки принциповій позиції керівництва обласної державної адміністрації – що влада для громади, а не навпаки», – наголосив директор Департаменту.

У свою чергу, голова конкурсної комісії Наталія Дзюба повідомила, що відповідно до вимог Положення кожен член конкурсної комісії індивідуально оцінюватиме конкурсні пропозиції шляхом оцінювання по 5-ти бальній системі за такими критеріями:

відповідність програми (проекту, заходу) її (його) меті;
реалістичність досягнення і значущість очікуваних результатів та результативних показників виконання (реалізації) програми (проекту, заходу);
очікувана ефективність використання бюджетних коштів (співвідношення кошторису витрат, необхідних для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), та очікуваних результатів виконання (реалізації) програми (проекту, заходу);
рівень кадрового та матеріально-технічного забезпечення, необхідного для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), досвід провадження діяльності у відповідній сфері.

«13 листопада, конкурсна комісія підсумує індивідуальні оцінки кожного члена комісії та складе їх загальний рейтинг, який протягом трьох робочих днів буде розміщений на офіційному сайті облдержадміністрації», – резюмувала Наталія Дзюба.