Керівництво області запевняє, що кисню для хворих на ковід-19 вистачає

3 года назад 0

Ним забезпечена половина наявних ліжок.

Лікарні Херсонщини збільшили кількість ліжок для пацієнтів з ковід-19. Усього їх зараз нараховується 2164, 1065 з яких забезпечені медичним киснем. За нормативами ж їхня кількість має бути більшою — 1731. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Короленко.

— Станом на 20 листопада в області кисень отримував 181 хворий. Тобто, у нас є можливість 8-9-кратного збільшення кількості пацієнтів, які потребують кисню. І ми прогнозуємо, що потреба в цьому зростатиме, — прокоментував він.

Усього в лікарнях області на 20 листопада перебувало 375 хворих на коронавірус. 27 із них — у Каховській центральній районній лікарні, де вже підключили до кисню 75 ліжок. А в Новій Каховці потребували кисню 8 із 17 наявних хворих на ковід-19. Загалом у лікарні міста зараз є 70 підключених до кисню ліжок, але невдовзі їхня кількість збільшиться до 130.

— Зростання кількості хворих виводить питання з логістикою доставки кисню на перший план, — підсумував Віктор Короленко. —  Ми вже визначили кількість і необхідний для лікарень об’єм кисневих концентраторів. Наразі укладаються угоди з постачальниками. Працюємо також щодо закупівлі кріо-циліндрів та кисневих станцій і здійснюємо заходи для збільшення кількості рідкого кисню. 

Олег БАТУРІН.