Повторне зараження коронавірусом виявили у Херсоні

3 года назад 0

Повторне зараження коронавірусом, про можливість якого застерігали медики та науковці, вже «проявилося» у Херсоні. З початку грудня до клінічної лікарні імені Афанасія та Ольги Тропіних надійшло двоє людей, котрі раніше пройшли курс антиковідного лікування, і виписалися, отримавши негативний результат ПЛР-тесту. А за два тижні знову потрапили до стаціонару із тим самим набором симптомів та позитивним ПЛР-тестом. Причому один з них є лікарем тієї ж «Тропінки», і тут-таки йому надавали допомогу.

Втім, фахівці стверджують, що друге інфікування коронавірусом все ж є менш небезпечним, ніж перше. І шансів одужати у таких хворих більше. «Практика показує, що повторне зараження не таке загрозливе —  недуга протікає у рази менш інтенсивно. Його причина також відома: імунітет, який в людини сформувався після першого зараження, був слабким», — каже генеральний директор лікарні імені Тропіних Леонід Ремига.

Ліжко-місця у херсонській «Тропінці» зараз заповнені ковідними хворими на дев’яносто з лишком відсотків – це найвищий показник у краї. Сюди щодоби шпиталізують по сімнадцять-двадцять заслаблих із позитивними результатами ПЛР-тестів. Тож і не дивно, що саме тут одними з перших з’явилися й повторно заражені коронавірусом. Але не виключено, що з поширенням епідемії наявність таких недужих зафіксують і в інших стаціонарах. Щоправда, окремої звітності по цій категорії пацієнтів у нас не ведуть.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.