Телеконференція з питань організації дозорного епідеміологічного нагляду за грипом і ГРІ

Телеконференція з питань організації дозорного епідеміологічного нагляду за грипом і ГРІ

7 лет назад 0

ДЗ «Український центр контролю та моніторингу захворювань МОЗ України» за підтримки ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» 14 вересня 2017 року в конференц-залі Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації пройшла телеконференція з питань організації дозорного епідеміологічного нагляду за грипом і гострими респіраторними інфекціями.

На зв’язку з обласними центрами України були: генеральний директор ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» Наталя Нізова, завідувач Центру грипу та ГРВІ ДЗ «УКЦКМЗ МОЗ» Тетяна Дихановська та завідувач вірусологічної референт-лабораторії ДЗ «УКЦКМЗ МОЗ» Ірина Демчишина.

Протягом двох годин конференції були розглянуті переваги та недоліки дозорного епідеміологічного нагляду за підсумками першого року впровадження, шляхи покращення дозорного вірусологічного нагляду, проаналізована захворюваність на грип та ГРВІ протягом минулого епідсезону. Також була презентована програма «Fluence», яка використовується для систематизації даних щодо епідеміологічного нагляду.