День народження Василя Сліпака відзначать грандіозним концертом #МІФ

5 лет назад 0

Василя Сліпака вшанують грандіозним концертом #МІФ саме в день його народження — 20 грудня.

Приймуть участь зірки французької, польської та української опери, лауреати Всеукраїнського конкурсу молодих вокалістів імені Василя Сліпака у супроводі Президентського оркестру (диригент Василь Василенко), хору Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва, камерного дівочого хору КССМШ ім. М.В.Лисенка та вокального тріо хлопчиків.

Ідея проведення вечора «#МІФ» належить волонтерам ГС Музичний Батальйон та БФ The Wassyl Slipak Foundation, яку одразу підтримали Міністерство оборони України, Міністерство культури України, Національний Президентський Оркестр, а також Національна музична академія України ім. П. І. Чайковського, яка третій рік поспіль проводить Вечори пам'яті Василя Сліпака

У концерті візьмуть участь: Марія Березовська, Юрій Шевчук, Олександр Дяченко, Руслана Лоцман, Василь Нечепа, Микола Сікора, Руслана Якобінчук, Андрій Романенко, а також переможці Всеукраїнського конкурсу молодих вокалістів ім. Василя Сліпака — Анна Твердова та Віктор Янковський,  тріо юних талантів зі Славутича — Давид Баратов, Михайло Гонтар і Ростислав Максименко.

 З Франції на концерт прилетить Гійом Дюссо (Guillaume Dussau), а з Польщі — Гоша Ковалінська (Gosha Kowalinska),  які товаришували з Василем Сліпаком і одразу погодилися взяти участь у концерті.

Окрім насиченої музичної програми, гостей вечора «#МІФ» чекає спеціальна презентація проектів майбутнього Арт-Скверу ім. В. Сліпака та ескізів його пам'ятника. У всіх скульпторів і архітекторів ще є час долучитися до Конкурсу на кращий громадський проект скверу та пам'ятника.

Концерт відбудеться 20 грудня, 19:00 у Великій залі ім. Героя України Василя Сліпака  Національної музичної академії України  ім. П. І. Чайковського (Майдан Незалежності).