Херсонці завітали на «Зелену сцену» до Чернігова

7 лет назад 0

Уже шостий рік поспіль громадська організація "Че студія" при підтримці управління культури і туризму Чернігівської міської ради проводить у м. Чернігів фестиваль "Зелена сцена".

Протягом пяти місяців щоп'ятниці, з травня по вересень, у самому центрі міста «Зелена сцена» знайомить чернігівчан та гостей фестивалю з молодими українськими талантами: акторами та режисерами, музикантами, художниками, фотографами, поетами, майстрами хенд-мейду тощо.

Цього року організатори фесту вирішили поекспериментувати та приділити більше увагирозвитку і зміцненню дружніх зв’язків з містами та містечками України. Так виникла ідея організовувати у рамках "Зеленої сцени" дні міст.

Першим на пропозицію провести день міста у рамках фестивалю відгукнувся Херсон. Тож минулої п'ятниці,14 липня,  "Зелена сцена" була присвячена нашому місту.

Чернігів зустрів херсонців незвично холодною похмурою погодою з дощем. Цього вечора фестивальники зігрівались, танцюючи під пісні гурту  "Город Неспящих". А після музичного виступу чернігівчани і гості міста, закутавшись у теплі пледи і з чашками чаю у руках, дивились фільми учасників  фестивалю "КіноДжем" та учнів Першої Херсонської кіношколи.

Також цього вечора на Алеї Героїв у Чернігові відбулась презентація виставки херсонського пінхол-фотографа Дениса Максимова. За словами організаторів, виставка пінхолу на "Зеленій сцені" представлена вперше за шість років існування фестивалю.

А на розмовнику «Зеленої сцени» мова йшла про херсонський фестиваль короткометражних фільмів«КіноДжем» та про те, як створити кінорух у місті трохи більше, ніж за тиждень. Формат розмовника передбачає публічні лекції та дискусії. На цю локацію було запрошено кінорежисера Устина Данчука.

Фестиваль "Зелена сцена" у Чернігові триває. Кожної п'ятниці — нова програма і нові учасники сцени. Слідкувати за анонсами наступних фестивальних подій від "Че студії" можна на сторінці "Зеленої сцени" у фейсбуці: www.facebook.com/ZelenaScena.