Херсонська школярка пройшла останнє випробування серед юних українознавців країни

6 лет назад 0

Катерина Плясецька , учениця 8-б класу Таврійської школи №5, яка приймає участь в XVIII Міжнародному конкурсі української мови імені Петра Яцика, вийшла в фінальний – загальнонаціональний етап.

До цього Катерина Плясецька разом з Марією Глушаковою, ученицею 9-а класу Таврійськой школи №5, стали переможцями ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови і літератури, який відбувся 10 лютого в Херсонській гімназії імені Бориса Лавреньова.

17 лютого, як переможець попереднього, ІІІ етапу XVIII Міжнародному конкурсі української мови імені Петра Яцика, в Херсонській академії неперервної освіти Катерина Плясецька пройшла останнє випробування серед юних українознавців. А їх було від третьокласників загальноосвітніх шкіл до студентів Херсонського державного університету, Херсонського національного технічного університету, Херсонської морської академії.

Про представництво цього конкурсу говорить той факт, що конкурсантів та гостей вітали ректор академії, доктор філософії, професор Анатолій Зубко, представник Ліги українських меценатів, доктор наук, професор, завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету Іван Лопушинський, голова журі ІІІ етапу конкурсу, кандидат філологічних наук, завідувач кафедри української мови Херсонського державного університету Світлана Климович.

На даний час конкурсні роботи відправлені на перевірку до Ліги українських  меценатів. Результати конкурсу будуть відомі в квітні.

Перемоги в знанні української мови були б не можливі без батьків дівчат та їх вчителів  – С. О. Плясецької, Л. В. Веснянко, Л. П. Сипко , які привили любов до рідної мови, навчили грамотно та впевнено володіти нею. Фото:офіційний сайт міста Таврійськ