Херсонські бібліотеки приєдналися до «Тижня дитячого читанння».

3 года назад 0

Як повідомляє Управління громадських зв’язків Херсонської міської ради на офіційному сайті міста з 23 березня по 2 квітня проходить «Всеукраїнський Тиждень дитячого читання», до якого приєдналися  і херсонські бібліотеки. Девіз цього року — «Книжки читай — успіху досягай». Працівники книгозбірень міста вже провели 73 заходи (онлайн та офлайн) для юних відвідувачів, серед яких не тільки читання, а й книжкові виставки, майстер-класи, квести та інші розважально-пізнавальні заходи.

Основні тренди програми цьогорічного Тижня – популяризація всеукраїнської акції «Читай__досягай», бібліотека у віртуальному просторі, сучасна українська книга – дітям, родинне читання тощо.

Відкриття Тижня відбулось в прямому ефірі на базі Центральної бібліотеки для дітей, до якої приєдналися онлайн і читачі філій 1, 3, 5, 17, 22 та 21. Напутнє слово юні читачі міста почули від відомого херсонського письменника Анатолія Марущака.

Протягом днів, що вже відбулись, дітей міста знайомили із новими надходженнями сучасної літератури, зокрема української, організовувались зустрічі з херсонськими письменниками та презентувались інтерактивні книжкові виставки. Цікавими для відвідувачів були й нові формати книг: книги — вільмебухи, комікси, книги – іграшки, книги з віртуальним додатком тощо.

Приємною несподіванкою став День читача, коли до бібліотек було запрошено переможців літературних бібліотечних конкурсів, Лідерів читання, волонтерів та членів бібліотечних клубів, які спілкувались з відвідувачами книгозбірень, розповідаючи на своєму прикладі про цікаве бібліотечне дозвілля.

День родинного читання, зібрав активні читацькі родини, а під час Дня творчої книги, читачі обговорювали екранізації кращих дитячих книг та мультфільмів.

 

Всього за 6 днів Тижня було проведено 73 заходи, з яких 12 онлайн.

Наразі Тиждень продовжується і юних мешканців міста очікує День Лесі Українки, з інтерактивним кроссенсом в Инстаґрам, День екологічної книги та дитячий нон — фікшн.

Закриття Тижня відбудеться 2 квітня, під час святкування Міжнародного дня дитячої книги.

Детальнішу інформацію про перебіг проведення Тижня та сумісні заходи дитячих бібліотек ЦБС можна отримати зі сторінки у Фейсбук «Дитячі бібліотеки Херсонської ЦБС».