Мурали українських поетів прикрасили прифронтову школу на Донеччині

7 лет назад 0

На стінах однієї…

Відкриття вуличних муралів пройшло сьогодні в рамках літературного фестивалю CoolтурФест "Навесні", який триває в Покровську, повідомляє ІА «Вчасно».

За словами членів волонтерської команди проекту, яким належить ідея створення муралу, таким чином вони вирішили популяризувати українську культуру серед місцевої молоді.

«Мурали — це красиво і модно, сьогодні вони є практично у кожному місті, — розповідають представники творчої команди фестивалю в Покровську. — Вирішили, чому б не додати і нашому місту барв. Тим більше що подібних масштабних малюнків у Покровську ще не було».

За словами активістів, Тарас Шевченко і Леся Українка для всього українського народу стали символом боротьби за національну самосвідомість і незалежність. Для прифронтового міста, яким є Покровськ, їхні портрети стануть своєрідним символом боротьби за українську ідею на Донбасі.

Зобразити геніїв українського слова на стінах однієї зі шкіл допоміг місцевий художник Олександр Моршнєв. Творча команда сподівається, що мурали стануть візитною карткою і сподобаються всім городянам. Хоча картина ще не закінчена, вже зараз багато місцевих жителів зупиняються, щоб сфотографуватись на тлі незвичайного арт-об'єкта.

Незабаром на стіні також з'являться портрети Григорія Сковороди та Івана Франка. Повністю картина займе 150 кв метрів.