Назвали найбільш очікувані екранізації книг

5 лет назад 0

Центр літературної освіти Litosvita склав добірку найбільш очікуваних фільмів, знятих за мотивами книжок, які вийдуть 2019-го.

Список із 5 стрічок виклали на Facebook-сторінці спільноти, передає сайт "Gazeta.ua".

1. Марія Семпл "Де ти поділась, Бернадетт?"

Бернадетт Фокс страждає на агорафобію (страх відкритих просторів), майже не виходить зі свого будинку. Безслідно зникає за два дні до Різдва — незадовго до того, як вся родина повинна відправитися в подорож до Антарктиди. Всі впевнені, що Бернадетт мертва, але її 15-річна дочка вважає, що мама жива, і вирішує її відшукати.
Роль Бернадетт зіграє Кейт Бланшетт.

2. Стівен Кінг "Кладовище домашніх тварин

Доктор Луїс Крід разом з дружиною Рейчел, донькою Еллі і маленьким сином Геджем переїжджає до нового міста. Незабаром вантажівка збиває кота Еллі. За порадою сусіда, Луїс закопує кота на стародавньому цвинтарі індіанців. Тварина воскресає, але перетворюється на жорстоке чудовисько. 
Через певний час Геджа теж гине під колесами автомобіля. З горя батько переносить його тіло на кладовище тварин, щоб повернути сина.

3. Донна Тарт "Щиголь"

Фільм розповість про школяра Теодора Деккер, мати якого загинула під час теракту в музеї. Один з його відвідувачів віддає хлопцеві картину Карела Фабриціуса "Щиголь". Кілька років Теодор тримає картину у себе, знаючи, що цим самим скоює злочин. 

Головні ролі в екранізації виконають: Ансель Елгорт ("Малюк на драйві"), Ніколь Кідман і Фінн Вулфард ("Воно").

4. Хелен Аберсон "Дамбо"

Екранізацію дитячої книжки про слоненя зніме американський рекжисер Тім Бертон. У головних ролях — Єва Грін, Колін Фаррелл і Майкл Кітон. 

Картина розповість про пригоди маленького слоненяти, який навчився літати на своїх вухах. Колишній цирковий артист і батько-одинак Холт Фарріер повертається додому після війни. Господар маленького і бідного цирку доручає Холту стежити за слоненям на прізвисько Дамбо з неприродно великими вухами. Цей "недолік" обертається для Дамбо дивовижними здібностями.

5. Карло Коллоді "Піноккіо"

Режисером майбутнього анімаційного фільму на основі казки італійця Карло Коллоді став Гільєрмо дель Торо. У ньому казковий дерев'яний хлопчик виступить монстром, подібним до Франкенштейна. Режисер попереджає, що не планує знімати мультфільм для сімейного перегляду. У ньому буде багато політики. Картина відтворить похмуру атмосферу літературного першоджерела, на відміну від анімаційної версії Disney. Дія буде відбуватися в Італії 1930-х років в епоху розквіту фашизму, коли до влади приходить диктатор Муссоліні.