Одеський кінофестиваль відкрили українським фільмом

6 лет назад 0

"Жінка на війні" — спільний продукт Ісландії, Франції та України.

Кінофестиваль відкрили картиною "Жінка на війні" ісландського режисера Бенедикта Ерлінссона. У центрі сюжету — 50-річна директорка хору Халла. Їй приходить лист-дозвіл на удочеріння дівчинки з Донбасу, пише сайт Gazeta.ua.

— Уперше Одеський фестиваль починає вітчизняна стрічка, — каже генпродюсер заходу Юлія Сінькевич, 34 роки . — "Жінка на війні" — спільний продукт Ісландії, Франції та України. Це легкий і приємний для перегляду фільм. У картині гармонійно поєднуються український фольклор та ісландський авангардний джаз.

У конкурсних програмах візьмуть участь 108 фільмів із 19 країн.

— Одеський — один із двох найбільших українських кінофестивалів, — каже кінокритик  30-річний Антон Філатов . — Показує, що чекати від кіно найближчі півроку. Уперше демонструє публіці прем'єри, які з'являться в прокаті незабаром. Знайомить із готовими фільмами й тими, над якими ще працюють.

Україну на фестивалі представлять 49 стрічок.

— Фільм Тоні Ноябрьової "Герой мого часу" та стрічка Марисі Нікітюк "Коли падають дерева" представляють протилежні погляди на українську реальність, — продовжує Філатов. — Обидва вийдуть у прокат 20 вересня.

В Одесі є традиція показувати переможців світових кінофестивалів. Іншої можливості побачити ці фільми в нашого глядача може й не бути. Вже відбувся показ картини "Магазинні злодюжки" японського режисера Хірокадзу Коре-Еди, яка цьогоріч перемогла в Каннах. Вона викликала шалену дискусію серед глядачів.

9-й Одеський міжнародний кінофестиваль триватиме до 21 липня.