Поет Сергій Жадан презентував в Києві нову збірку віршів «Антена» (відео, фото)

6 лет назад 0

В Центральному будинку офіцерів ЗСУ, поет Сергій Жадан презентував нову збірку віршів "Антена".

Презентація відбулась 14 вересня, пише сайт Gazeta.ua.

"Це для мене не просто чергова книжка, вона і писалася, і видавалася по- особливому", — говорить про збірку зі сцени письменник.

Підготовка книжки тривала два роки, містить 80 нових віршів. Вона почалася із вірша "Мені 42 роки. Я не знаю нічого про існування".

"Зараз би уже варто було написати "мені 44 роки", — жартує поет. 

Значна частина віршів у збірці присвячена російсько-українській війні. Їхні герої – добровольці, мобілізовані, а також – ті, хто воював невідомо на чиєму боці.

Традиційно, в поезії Жадана немає чорного і білого. Він тонко вловлює нюанси відчуттів, промовисті деталі, які характеризують наш час, як от про місто на непідконтрольній території:

Знати, що ти і далі лежиш за випаленою горою,
до до тебе так просто дістатись дорогою, вивернутою, старою, 
місто в якому я виріс, життя, яке видавалося грою.
Але хто мене пустить тепер до твоїх околиць?

Під час читання деяких віршів музикант  Олег Каданов , акомпанував на гітарі. Він учасник гурту "Оркестр Че" та співпрацює з Жаданом у гурті "Лінія Манергейма".

Презентації книжки відбудуться також 18 вересня у Харкові, 19 в Одесі та 22 у Львові.

Книгу можна придбати із чорно-білими або кольоровими ілюстраціями. Їх намалював харківський художник  Гамлет . Він недавно опинився у центрі скандалу, коли його графіті замалювали. На тому місці щодня робили новий малюнок, зокрема з нецензурними написами.