У херсонському театрі провели аукціон ролей для акторів -аматорів

3 года назад 0

Херсонський моряк, мати особливої дитини, дружина підприємця та інші непрофесійні актори зіграють у виставі Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру за романом Ільфа і Петрова «12 стільців»

Театр провів другий аукціон ролей у виставі за мотивами «12 стільців». Цього разу лотами були дві ролі. Одну з них, роль інженера Брунса, відомого по фразі «Мусик!!! Готов гусик?!» придбав за 12 тисяч гривень херсонець Сергій Бублик. Роль Елочка-людожерка за було віддан за 30 тисяч.

Сергій Бублик

 

За фахом він моряк, але, крім того, ще й є театралом, навіть, як розповів журналістам, мріяв стати актором, грав у юнацькі роки у самодіяльному театрі.

Ще одну роль у виставі зіграє директор і художній керівник театру Олександр Книга. Сертифікат на роль придбали для нього діти у подарунок.

Олександр Книга

Цей аукціон ролей – вже другий. Перший був проведений на заході до Міжнародного дня театру, який пройшов у дещо скандальному форматі, тому сам аукціон відійшов з першого плану. А на ньому був встановлений рекорд: херсонський підприємець купив для своєї дружини роль Елочки-людожерочки за 30 тисяч гривень. Також кілька херсонських підприємниць купили одну з ролей для жінки, яка через те, що є матір’ю особливої дитини не змогла працювати за наявною у неї режисерською освітою.

На першому аукціоні театр продав 11 ролей, зібравши близько 250 тисяч гривень. За словами Олександра Книги, ця сума покриє приблизно половину витрат на костюми для вистави, у якій братимуть участь близько тридцяти акторів.

Поставить виставу головний режисер театру Сергій Павлюк, прем’єра запланована на новорічні свята.

Нагадаємо, ТОВ «Фестивальний центр» надаватиме Херсонському обласному академічному театру ім. М. Куліша послуги з розповсюдження друкованої рекламної продукції та розклейки рекламних плакатів.

В’ячеслав Гусаков

Depo.Херсон