В Херсонському обласному онкологічному диспансері – нова виставка

6 лет назад 0

29 листопада в «Галереї життя» Херсонського обласного онкологічного диспансеру відкрилась виставка робіт талановитого херсонського архітектора і художника Олександра Степаненка. На 29 картинах, виконаних у техніці олійного живопису, автор відобразив мальовничі куточки Херсону, тому й експозиція отримала назву – «Мелодії рідного міста».

Про це повідомляє Департамент охорони здоровя Херсонської ОДА.

Відкриваючи захід, головний лікар онкодиспансеру Ірина Сокур зазначила, що виставка приурочена до 70-ї річниці закладу і не випадково відкривається саме зараз. Дійсно, 2 грудня 1947 року був заснований Херсонський обласний онкологічний диспансер. В кінці грудня 2008 року введена в експлуатацію перша черга новобудови, в грудні 2009 року – друга черга, а в грудні 2013 – третя. У проектуванні та будівництві новобудови обласного онкодиспансеру брав участь і автор виставки Олександр Степаненко.

За словами митця, малював він з дитинства, відвідував студію образотворчого мистецтва в Будинку піонерів. Пізніше навчався в Полтаві на архітектурному факультеті, друкувався в газетах і журналах як художник-карикатурист. Раніше надавав перевагу акварелі, зараз найчастіше для написання картин використовує олійні фарби.

«Найбільше в мене на картинах вулиці Суворова, на жаль, там все менше і менше старовинних будинків залишається. Люблю малювати зиму, люблю, коли дощ, мокро і є відображення на бруківці. Є в мене міські пейзажі Львова, Києва, Криму», — ділиться художник. 

Джерело