У Херсоні презентували виставу «Вічність»

2 года назад 0

"Вічність". Так називається вистава, яку готує херсонський обласний музично-драматичний театр ім. Миколи Куліша. П’єса за твором сербського драматурга Милорада Павича. Режисер Сергій Павлюк. В чому особливості постановки, — дізнавалось Суспільне.

Сьогодні у театрі показали частину вистави, за словами її режисера Сергія Павлюка – це поки сира версія, яка буде ще дороблятися. Головна ідея – це 3 варіанти початку, одна основна частина і три варіанти фіналу розповіді.

"Це театр-меню плюс імерсійний театр, плюс театр, в якому є більше 7-ми сценічних майданчиків. Звідси виникає ідея – а чому і глядача не ознайомити з театром, з його кулуарами? Унікальність цієї вистави в тому, що глядач бере на себе відповідальність за долю персонажа. Ви вирішуєте, персонаж буде живим він чи вона, чи вони обидва будуть живі", — каже режисер Сергій Павлюк.

Сергій Павлюк сказав, що ідея зробити таку виставу виникла у нього 2 роки тому. Весь цей час тривала робота, прем`єра переносилась. Говорить – ця робота для нього є певним викликом.
"Це цікава тема. Я маю можливість, як правильно сказати? Епатувати можливо. Це прикольно, не бачив сенсу відмовлятися від цієї ідеї", — каже режисер.
Прем`єра вистави "Вічність" відбудеться 23 лютого. В ній будуть задіяні 16 акторів, сказав Сергій Павлюк. Виставу зможуть відвідати не більше 120 глядачів одночасно.

Суспільне