У Херсонському онкодиспансері відкрилася персональна виставка Володимира Гончаренко

4 года назад 0

У Херсонсьому обласному онкологічному диспансері проходять лікування тисячі пацієнтів, як із нашої області, так і з інших куточків України. Ці люди мають непростий діагноз, але продовжують боротьбу за життя. Аби вони мали змогу відволіктися від своєї хвороби та налаштувати свої думки на позитив та якомога скоріше одужання у закладі створено мистецьку галерею.

Сьогодні, 11 листопада, в рамках мистецького проекту «Галереї життя» Херсонського обласного онкологічного диспансеру розпочала свою роботу 29 виставка. Автор виставки – Володимир Гончаренко, знаний на Херсонщині митець. Експозиція має назву  «Від Дніпра до Закарпаття» , включає 23 роботи, що виконані у техніках акварелі, пастелі та олійного живопису.




«Це вже не перша виставка Володимира Гончаренко «Галереї життя». Всі наші співробітники пам’ятають неймовірну вистаку Володимира Івановича та його сина Олександра”Квіти, які не в’януть”, що проходила у вересні 2017 року. Сьогодні маємо честь відкривати персональну виставку «Від Дніпра до Закарпаття», що присвячена 65 річчю із Дня народження Володимира Івановича» – зазначила головний лікар Херсонського обласного онкологічного диспансеру  Ірина Сокур .

Володимир Гончаренко , відкриваючи виставку, розповів: «Незвичайна зала, адже це лікарня, дуже хвилювався коли обирав картини. Всі вони написані на природі, натхненні нею. Виставка осіння, тому основна тема також осінь – дуже коротка та красива пора. Херсонщина та Закарпаття неймовірні, такі різні, такі барвисті, та до кожної палітри кольорів треба звикати, писати їх по-різному».
Підтримати колегу завітала на відкриття виставки херсонська художниця Лілія Стаднік .  «Завжди із захопленням відвідую виставки Володимира Івановича. Такі самобутні та барвисті! Метою всіх творчих людей є принести прекрасне у наше життя. Аби хтось посміхнувся, зрадів, згадав щось гарне, перезавантажився» – підкреслила майстриня.
«Будьте здорові та благословенні, вірте у Бога, робіть гарні справи, беріть пензля до рук і малюйте, отримуючи неймовірне задоволення» – побажала пацієнтам та співробітникам диспансеру Лілія Стаднік, подарувавши одну із своїх картин Херсонському обласному онкологічному диспансеру.
Персональна виставка Володимира Гончаренка триватиме протягом місяця.
Крім того, як розповіла головний лікар Херсонського обласного онкологічного диспансеру Ірина Сокур, є ще багато ідей, які б хотілося втілити у життя, аби пацієнти почували себе у цьому медичному закладі ще комфортніше. Приміром, створити «зону релаксу» та відкрити на базі онкодиспансера кінотеатр.

Перший регіональний