У США видали збірку української поезії про Нью-Йорк

5 лет назад 0

У США вийшла збірка "Елегії Нью-Йорка: Українські вірші про місто".

До книжки ввійшли вибрані твори українських поетів, присвячені Нью-Йорку. Поезія дублюється українською та англійською мовами, пише сайт "Gazeta.ua". 

Оригінальна назва антології — New York Elegies: Ukrainian Poems on the City. Книжку за редакцією архівіста, перекладача й літературознавця Остапа Кіна випустило бостонське видавництво Academic Studies Press у межах серії Ukrainian Studies.

Збірка складається із трьох розділів: 1920-1930-ті, 1940-1980-ті, 1991-2016. Увійшли твори 34-х українських поетів, зокрема Михайля Семенка, Андрія Малишка, Євгена Маланюка, Юрія Косача, Юрія Тарнавського, Дмитра Павличка, Івана Драча, Юрія Андруховича, Оксани Забужко, Сергія Жадана.

"Книжка намагається показати, як описи та спогади про Нью-Йорк поєднуються з різними стилістичними прийомами та основними темами, актуальними для української поезії протягом її розвитку. У такий спосіб збірка дає читачам змогу розглядати Нью-Йорк через різні поетичні та стилістичні лінзи. Українські поети долучилися до великого міфу Нью-Йорка, міфу міської сучасності та загадкової життєздатності. Місто вигнанців та аутсайдерів бачить своє відображення у дзеркалі, яке створили приїжджі та вигнанці. Додаючи до цієї суміші нові голоси та нашарування, можна спостерігати за розширеною картиною цього мирського поетичного міста", — йдеться в анотації.

Обкладинка збірки.