У Вінниці триває літературний фестиваль маловідомих письменників

6 лет назад 0

У Вінниці в музеї Михайла Коцюбинського продовжується літературний фестиваль "Острів Європа"

Він проходитиме ще до кінця вихідних, до 17 червня. На ньому зберуться письменники з Вірменії, Білорусі, Польщі, Чехії, Швейцарії, США та Канади, передає Газета.ua.

"Основний меседж фестивалю – презентувати невідомих в Україні авторів, які ніколи не звучали українською. Це відповідальність показати таких авторів в нашій країні", — розповідає Директор фестивалю Олександр Вешелені.

Олександр додав, що на "Острові Європа" щодня відбуватимуться дискусії інтелектуалів, перформанси та концерти, виставки й квести. Вони дозволять наповнити простір Вінниці новими сенсами.

"Острів Європа" відкрився виставкою "На горі. Ігор Костецький і доба "мистецького безвізу". Організатори фестивалю — громадська організація "Культурний Кампус" і Вінницька міська рада.

"Важливо, щоб такі літературні заходи проводилися частіше в Україні. Вони дають надію маловідомим письменникам на пошук своєї аудиторії. На фестивалі будуть звучати теми війни, конфліктів та подальші взаємовідносини між Україною і Європою. Вважаю, що тільки через художні твори ми можемо повністю розкрити ці гострі питання", — каже Gazeta.ua есеїст Михайло Бьортер із Вінниці.

"Нульовий" день фестивалю завершився презентацією роману Марка Роберта Стеха "Голос" та показом фільму в літньому кінотеатрі "Дорогою ціною" Марка Донського.

Літературний фестиваль "Острів Європа" відбудеться вперше у Вінниці 15-17 червня. В програмі фестивалю — понад 50 літературно-мистецьких заходів. Вхід на всі локації, окрім острову Кемпа, безкоштовний. Детальна програма — на сайті фестивалю.