Українською видадуть фентезі відомого британського письменника

5 лет назад 0

Українською вийде цикл фентезі-романів "Агенція "Локвуд і Ко" британського письменника Джонатана Страуда.

Серію книжок про мисливців на привидів випускатиме видавництво "Абабагаламага", передає сайт "Gazeta.ua".

Перший роман циклу має назву "Сходи, що кричать". Дія відбувається в альтернативній версії Лондона, де щоночі привиди з'являються в місті й нападають на людей. Чинити опір і захищати жителів намагаються організації борців із паранормальними явищами, які також конкурують між собою. Але особливий "талант" відчувати привидів мають лише діти. Із дорослішанням ця здібність втрачається. Найменша, але найуспішніша лондонська агенція "Локвуд і Ко" не контролюється дорослими. Складається з трьох підлітків під керівництвом 15-річного Ентоні Лок­ву­да.

У Великій Британії роман "Сходи, що кричать" вийшов 2013 року. Усього до циклу ввійшло п'ять книжок.

Переклав твір Володимир Панченко. Обкладинку українського видання намалював художник Іван Сулима.

"Вау! Це українське видання "Агенції "Локвуд і Ко", яке зараз готується до друку, на вигляд просто приголомшливе! — пише у Twitter автор Джонатан Страуд. — Чекаю не дочекаюся, щоб побачити книжку на власні очі!"

Роман "Сходи, що кричать" з'явиться у продажу 25 березня.

Видавництво "Абабагаламага" також видає цикл бестселерів Страуда "Трилогія Бартімеуса". На сьогодні випустили дві з трьох книжок — "Амулет Самарканда" та "Око ґолема". У цій серії творів влада в сучасному Лондоні належить чарівникам, яким служать поневолені демони. За сюжетом першої частини, 12-річний учень чаклуна викликає джина Бартімеуса, якому кілька тисяч років, аби той викрав могутній магічний артефакт — Амулет Самарканда.