110 мільйонів — завдяки алкоголю та тютюну

3 года назад 0

Упродовж січня – серпня нинішнього року до місцевих бюджетів Херсонщини надійшло 110 млн. гривень у вигляді акцизного податку з реалізації у роздріб алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Надходження перевищили торішній показник на 9 млн. гривень або 8,8%. 

За повідомленням прес-служби Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, найактивніше сплачували цей податок бізнесмени Херсона (58,7 млн. грн.), що складає 53% від загальних надходжень податку по області.

Платники акцизу від реалізації Нової Каховки посіли друге місце, їх внесок до місцевого бюджету склав 20,8 млн. грн. Місцеві бюджети Генічеського, Каховського та Скадовського районів також отримали – 5,1 млн. грн., 3,8 млн. грн. та 2,9 млн. грн. від роздрібної торгівлі підакцизними товарами відповідно.

Варто нагадати, що акцизний податок з роздрібної реалізації підакцизних товарів повністю зараховується до бюджету тієї територіальної громади, де здійснюється торгівля. З цих коштів фінансуються видатки на заклади культури, освіти та медицини, ремонт і будівництво об’єктів інфраструктури тощо.

Анатолій НІКОЛАЄВ.