Через західні санкції зрадники Репілевські проводять хімічну обробку своїх полів за технологіями «кам’яного віку»

4 недели назад 0

Повернутися до вкрай неефективних і давно застарілих методів землеробства вимушені зрадники-латифундисти з лівобережної частини Херсонщини Едуард і Данило Репілевські. Через західні санкції на їхній техніці не працює GPS навігація, тож вони змушені проводити хімічну обробку посівів за совєтськими технологіями.

Про це повідомляє з посиланням на власні джерела.

Як розповіли ЦЖР аграрії з тимчасово окупованої частини Херсонщини, на їхніх «Джон Дірах» та іншій сучасній сільгосптехніці, яку вони встигли придбати до повномасштабного вторгнення росіян, не працює GPS-навігація. Причина – в західних санкціях. Через це деякі місцеві латифундисти змушені повертатися до застарілих і вкрай неефективних методів землеробства. «Докотилися до кам’яного віку», – кажуть аграрії.

Зокрема, хімічну обробку земель компанії «Агробізнес», що належит​ь зрадникам Едуарду і Данилу Репілевським теп​ер проводять за допомогою так званих «флажкових» людей. 

«В Україні давно використовують сучасну технологію точного землеробства за допомогою GPS-навігації: посів, внесення добрив, збирання врожаю і все інше. За допомогою такої навігації механіки-оператори бачать, приміром, де і за якими нормами потрібно обробити хімією посіви, а де вже це зроблено. А в Совєтському Союзі просто ставили на край поля людей з ганчірками на палках, ногами відраховували ширину проїзду трактора з оприскувачем та за цими «флажковими», як їх називали, тракторист і орієнтувався. Людей з палками ставили при Союзі і при авіаобробці хімікатами. Такі «флажкові» зазвичай довго не жили, бо мали цілий букет хронічних хвороб, і з ними неохоче мали справу лікарі. Але коли не працює GPS-навігація, то залучення «флажкових» – це єдиний спосіб отримати більш-менш рівномірний результат на полі», – сказали аграрії з Херсонщини.

За їхніми словами, на тимчасово окупованій території є альтернатива звичній до 2022 року GPS-навігації. Але для цього потрібно отримувати доступ до китайських технологій. 

Судячи з усього, Едуард і Данило Репілевські гроші на китайське витрачати не хочуть. «Напевно, тому, що просто не збираються залишатися на Херсонщині» , – припускають їхні колеги-аграрії.

Як повідомляв ЦЖР, Едуард і Данило Репілевські та інші колаборанти-аграрії з Херсонщини  і заборгували їм зарплату. Серед причин – знищення окупантами зрошувальної системи та відсутність ринку збуту.

Ще раніше Репілевські погрожували своїм працівникам звільненням .