Держгеокадастр розпочав видачу документів про оцінку землі в автоматичному режимі

2 года назад 0

Держгеокадастром з 25 липня впроваджено функціонал щодо автоматичного формування витягу із держземкадастру технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення (за межами населених пунктів) в електронній формі. Про це повідомила пресслужба Держгеокадастру.

Зокрема, 6 липня набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 1 липня 2022 р. №753 «Про внесення змін до Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок», яка передбачає, зокрема, що витяг із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок оформляється і видається автоматично в електронній формі з використанням програмного забезпечення Державного земельного кадастру.

Також зазначеною постановою змінено форму витягу з технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, яка передбачає підтвердження дійсності такого витягу шляхом нанесення відповідного QR-коду.

«Запровадження зазначеного функціоналу дозволяє отримати витяг про нормативну грошову оцінку земельної ділянки сільськогосподарського призначення в електронному вигляді одразу після подання відповідної заяви без участі працівників територіальних органів Держгеокадастру», — розповіли у відомстві.

Щоб отримати витяг із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки сільськогосподарського призначення, розташованої за межами населеного пункту, необхідно подати відповідну заяву через електронні сервіси Держгеокадастру за посиланням.

Після авторизації в Електронних сервісах необхідно перейти в розділ «Відомості ДЗК» і обрати пункт «Замовити». Далі обрати тип заяви «Нормативна грошова оцінка земельної ділянки (с/г призначення за межами населених пунктів)» та заповнити всі обов’язкові поля форми заяви.

Після успішного формування заяви необхідно перейти в підрозділ «Історія» розділу «Відомості ДЗК» в якому буде зазначено заяву та статус її опрацювання. При зазначенні статусу розгляду заяви «Готово» можливо завантажити електронну версію витягу який містить QR-код, сформований програмним забезпеченням Державного земельного кадастру, та підписаний кваліфікованим електронним підписом системи Державного земельного кадастру.

Як повідомили у Держгеокадастрі, за першу добу роботи зазначеного функціоналу програмним забезпеченням автоматично сформовано близько 700 витягів із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

  • В земельному кадастрі запроваджено нові функціональні можливості
  • За тиждень було продано 349 земельних ділянок сільгосппризначення