Для землевласників та фермерів Херсонщини

2 года назад 0

На порталі «Дія.Бізнес» став доступним новий розділ – «Земельна реформа». Відтепер херсонські аграрії отримуватимуть всю актуальну інформацію про можливості для розвитку власної справи у сфері земельних відносин.

Як запевняє прес-служба Міністерства цифрової трансформації України, на сторінці «Земельна реформа» доступна інформація про всі нові можливості для землевласників, фермерів та громад, а також для тих українців, які раніше не мали змоги придбати й розпоряджатися землею.

Інформація розподілена за трьома напрямами:

    «Я – землевласник». Землевласник дізнається, кому він може продати земельну ділянку, за якою ціною, які документи для цього потрібні, чи можна продати частину землі та які податки доведеться сплатити під час продажу;

    «Я – покупець». Покупець отримає вичерпну інформацію щодо всіх умов купівлі землі та збору необхідної документації;

    «Я – орендар». Орендар довідається про свій пріоритет при викупі землі та принцип реалізації переважного права, а також про важливі нюанси дії договору оренди.

Окрім того, на сторінці кожен громадянин знайде довідкові матеріали та інструкції щодо користування земельною ділянкою, а також стосовно її купівлі та продажу.

Анатолій НІКОЛАЄВ.