До бюджетів Каховки і Нової Каховки заборгували податків на мільйони гривень

2 года назад 0

Серед найбільших боржників — ПрАТ “КЗЕЗУ”, ТОВ “НКМЗ” і підприємець Олександр Козинець.

Майже 28,5 млн гривень боргів за місцевими податками і зборами станом на 1 лютого мають суб’єкти господарювання у Новій Каховці. Таку інформацію “Новому дню” надала заступниця начальника головного управління Державної податкової служби у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі Ольга Журковська.

Серед найбільших боржників — ТОВ “Тавіс” ЛТД (майже 1,7 млн грн), ВАТ “Приладобудівний завод “Сокіл” (1,4 млн грн), ТОВ “Український дистрибуційний центр” (майже 3,5 млн грн), ТОВ “НКМЗ” (майже 4 млн грн), ТОВ “Вог Рітейл” (майже 6,5 млн грн), ТОВ “Сан Глобал Енерджи” (1,1 млн грн) та Олександр Козинець (4,3 млн грн). 

Є у цьому переліку підприємства-банкрути, які перебувають у стадії припинення: вже згадуваний завод “Сокіл” та ТОВ “Новокаховський електромашинобудівний завод” (сума боргу — майже 151 тис. грн). 

Єдине комунальне підприємство, яке станом на 1 лютого мало борги перед місцевим бюджетом — “Основа”. Воно не сплатило збір за воду, податок на прибуток та платежі за користування надрами на загальну суму 154 тис. грн.

До бюджету сусідньої Каховки, за інформацією Ольги Журковської, станом на 1 лютого заборгували 9,3 млн грн. 

Серед найбільших місцевих боржників — ПрАТ “Каховський завод електрозварювального устаткування” (3,2 млн грн), державне підприємство “Каховський лісгосп” (1,66 млн грн боргу за податками на доходи фізичних осіб та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки), Дмитро Борщевський (1,08 млн грн), Володимир Холодов (826 тис. грн), ЖБК “Каховський-5” (майже 400 тис. грн), а також КП “Котельщик” (має борг з податку на прибуток на 527 тис. грн).

Олег БАТУРІН.