Фонд держмайна презентував проєкт Земельний банк

3 месяца назад 0

Заступник Голови Фонду державного майна України Ігор Тимошенко презентував на Agro Ukraine Summit новий проєкт — «Земельний банк», повідомила пресслужба ФДМУ.

Проєкт «Земельний банк» надає аграріям можливість отримати доступ до сотень тисяч гектарів державних земель на прозорих та конкурентних засадах. Землі будуть виставлятися на онлайн-аукціони через електронний майданчик «Прозорро.Продажі». Стартова вартість оренди складатиме 12% від нормативно-грошової оцінки землі. Договори оренди укладатимуться на 14 років для однорічних насаджень і на 25 років для багаторічних.

Незабаром очікується прийняття розпорядження Кабінету Міністрів щодо першого пулу земельних ділянок для оренди. Перший пул включатиме 104,2 тис. га землі, які будуть виставлені на торги наприкінці червня — початку липня 2024 року. Ці землі розташовані в різних регіонах України, що дає змогу аграріям з усієї країни взяти участь в аукціонах.

«Аграрний сектор — один з надважливих напрямів розвитку української економіки, який зазнав значної шкоди внаслідок російської агресії. Проєкт «Земельний банк» покликаний максимально ефективно використати ті земельні ресурси, які є в розпорядженні держави, та підтримати агровиробників, особливо тих, хто втратив свої землі через війну», — зазначив Ігор Тимошенко.

Презентація з описом проєкту «Земельний банк» вже доступна для ознайомлення.

© Єлизавета Кудиненко, Kurkul.com, 2024 р.